Portfolio

Filter op categorie

Fik – the perfect match

Samen met illustrator Marco Faasen maakte ik een boekje over vuur. Vrij van opdracht, vrij van deadline, vrij van lengte, vorm en censuur reageerden we op elkaars woorden en tekeningen. Leuk om te maken, leuk om te lezen en te bekijken. Mét trekrotje! FIK is tegen Oud en Nieuw te koop bij Voorlopig of nu (gratis) te bestellen bij mij.

In opdracht van

Vrij werk

Blogs Coneco

Wekelijks bepaal ik onderwerpen en invalshoeken voor wekelijkse blogs op coneco.nl. Op basis van (telefonische) interviews schrijf ik een inhoudelijke blog die de propositie Coneco Eenvoudig de grootste bevestigt. Door advies en training motiveer ik de interne organisatie tot actie op de LinkedIn, Twitter en Facebook.

In opdracht van

Buro Van Tongeren

Redactie en productie Kaliber.

Voor Kaliber. glossy voor Nationaal Militair Museum (oplage 70.000) verzorgde ik samen met Peter van Dijk en Serge van Marion productie en redactie. De glossy is een aanvulling op de tentoonstelling 100 jaar tanks. Met bijdragen van o.a. Maxime Hartman, Pierre Bokma, Geri Verbeet en Tim Coronel. Ik schreef ook portretten van ‘tankers’. Ik produceerde de glossy met collega’s van Redactieprofs.

In opdracht van

Lente Media

Interviews voor s’MAAK

s’Maak is het magazine over en van Schiedam, een stad die maakt, hermaakt én vermaakt. Mijn vaste bijdrage aan deze halfjaarlijkse uitgave is het maken van een interview met een ambachtsman of- vrouw. Ik maakte portretten van de Schiedamse parfumeur, smid, houtbewerker en burgemeester.

In opdracht van

FORT

Portretten voor 52 Weken

52 Weken is een magazine gericht op reizen en vrije tijd. Het is geïnspireerd op de succesvolle boekjes 52 Weekenden en de 100%-steden gidsjes en wordt uitgegeven door MoMedia.
Voor het themanummer België maakte ik kleine portretten van (Neder)Belgen Kristien Hemmerechts, Rick de Leeuw en Angela Schijf.

In opdracht van

MoMedia

Webteksten voor Depot Rotterdam

Ik schreef de teksten voor de site van Depot Rotterdam. Daarnaast vertaalde ik de webteksten naar andere uitingen, zoals een brochure van het ontwerpbureau, hyperkorte informatieteksten voor in de winkel en op ansichtkaarten. Ook de pay off Voel je thuis in het ontwerp van Depot Rotterdam is van mijn hand.

In opdracht van

Depot Rotterdam

Ervaringsverhalen voor Droomhotel

De leukste logeeradressen uit de tijdschriften 52 Weken, Logeren Etc. en Hotel B&B zijn gebundeld in het boek Droomhotel. In deze uitgave staan mijn logeervaringen met de Rotterdamse hotels Stroom en Euromast Suites, het vermaarde Hotel Bakker uit Vorden en het – nou vooruit – droomhotel Van der Werff op Schiermonnikoog.

In opdracht van

MoMedia

Reportages voor medewerkersmagazine Balans

Voor het medewerkersmagazine van DJI schreef ik interviews in en over de bajes. Ik maakte een reportage in het gevangenisziekenhuis en over de verhuizing van de ‘vrouwen van Breda’. Ik speelde voor een artikel toneel met aardige moordenaars en verkrachters en interviewde op B1-niveau Licht Verstandelijk Gehandicapten. Het medewerkersblad kwam tot stand met collega’s van Redactieprofs.

In opdracht van

Dienst Justitiële Inrichtingen

Interviews voor Renovatie de l’Europe

Ballast Nedam wil met een memoire in woord en beeld de renovatie- en restauratieopdracht van het Amsterdamse Hotel de l’Europe vastleggen. Voor deze speciale uitgave interviewde ik architect Cees Dam en schreef ik de teksten.

In opdracht van

Boomvanmourik

Redigeren Werken aan de naoorlogse stad

Voor het Lectoraat Stedelijke Vernieuwing aan de Hogeschool Rotterdam redigeerde ik de publicatie Werken aan de naoorlogse stad van Endry van Velzen en Willemijn Lofvers. Het boek is het resultaat van onderzoeken, ontwerpateliers, discussies, artikelen en fora. Mijn taak was meer eenheid in de teksten brengen en deze toegankelijker maken.

In opdracht van

Hogeschool Rotterdam

Redactie voor Boris!

Samen met Anje Romein voerde ik de redactie over Boris! Dit workstylemagazine voor de moderne ambtenaar moest bijdragen aan een betere (e-)dienstverlening en handhaving door gemeenteambtenaren. We schreven interviews, lijstjes met praktische tips en maakten rubrieken met must haves.

In opdracht van

ICTU

Long en short copy voor Coachlink

Bij de introductie van Coachlink, de online kennisbank voor topcoaches, maakte ik teksten voor de kennismakingsbrochure, folder en advertentieteksten. Daarnaast schreef ik testimonials en korte interviews.

In opdracht van

Troy

Bijdragen aan Rotterdam Culturele Hoofdstad

Voor het bidbook dat Rotterdam aanprees als Culturele Hoofdstad 2001 schreef ik bijdragen die het kunstaanbod van de stad promootte.

In opdracht van

Bikker