Profiel

Helene de Bruin (1967) werkt sinds 1997 als zelfstandig tekstschrijver. Eerst vanuit een Leidse studentenkamer, later in de Latijnse School met mijn zeer gewaardeerde collega’s Maters & Hermsen, als partner bij maatschap C010 in centrum Rotterdam en nu bij de Henkes-club in de gerestaureerde destilleerderij van historisch Delfshaven.

Altijd in samenwerking
Hoewel zelfstandig, werk ik nooit alleen. Net zoals ik de geïnterviewde of de opdrachtgever nodig heb om een verhaal, artikel, brochure, blog of webtekst te kunnen schrijven, heb ik ook collega’s nodig om te spiegelen, te sparren, te lachen en samen te werken. Vandaar dat ik dagelijks werk met vormgever Brigitte Boits, ontwerper Jan van Mechelen en webbouwer Tijs Bakker, nauw samenwerk met Marieke Blomsma van SEASEO, maandelijks contact heb met een van de tekstschrijvers van Redactieprofs en regelmatig een team vorm met professionals uit verschillende disciplines om een grotere of complexere opdracht te realiseren. Van een blad-in-een-dag tot een bedrijfsfilm. Van een website tot een collegejaarprogramma. Van optimalisatie tot seo-campagne.

Opleiding
Mijn fascinatie voor de logica en onlogica van taal is aangewakkerd op middelbare school (Lorentz Lyceum, Eindhoven). Tijdens mijn studie Slavische talen (Rijks Universiteit Leiden) en mijn stage bij Instituut voor Nederlandse Lexicologie leerde ik taal en met name grammatica en syntaxis, combineren met algoritmes en automatisering. Niet vreemd dus dat ik enthousiast word van zoekmachine gericht schrijven. Mijn kennis over en de werking van taal breng ik graag over. Sinds 2011 aan communicatie studenten van de Hoge School Rotterdam.

 

  • certifikaat Google Analytics