Blog

21 mei

21 mei 2015

Medio april vond de Google Mobile Update plaats. Dat betekent op de langere termijn dat je bij het ontbreken van een mobiele website bezoekers uit Google gaat verliezen. Deze populaire zoekmachine geeft met deze update namelijk voorrang aan websites die ‘mobile friendly’ zijn.  Kelderen de mobiel onvriendelijke sites en wat te doen om dit te repareren?

Hoe moet je winnen?
Als SEO-über-geïnteresseerde wil ik wel weten wat er zich afspeelt in de ranking. Niet alleen omdat ik graag ‘win’, maar ook omdat ik wil weten hoe je kunt winnen. Daarom struin ik het internet af op zoek naar statistieken, feiten en onderzoeken. Het artikel van Jasja ter Horst op Frankwatching geeft mooi weer wat ‘watskeburt’ na de introductie van Google Mobile Update. Het geeft ook weer wat websitehouders te wachten staat als het gaat om hun positie in de zoekresultaten gaten.

Veranderingen mobiele zoekresultaten zichtbaar
Zo laat het onderzoek van MOZ zien dat halverwege april het aantal zoekresultaten met een ‘mobile friendly’ tag op pagina 1 is toegenomen. Searchmetrics concludeerde op basis van de visibility index van een website dat de mobiele ranking-update wel degelijk negatieve ranking-gevolgen heeft voor een website die niet geoptimaliseerd is voor mobiel.

Tests
Deze onderzoeksresultaten laten volgens Ter Horst zien dat er op de Amerikaanse markt al veranderingen zichtbaar zijn binnen de mobiele zoekresultaten. Hoe zit het in Nederland? Voor een aantal klanten van Zoekmachinemarketingbureau Traffic Builders voerde Ter Horst een paar tests uit. Hierbij vergeleek ze de data van volledig responsive sites, sites die gebruik maken van een mobiele versie op een eigen URL/subdomein en niet-mobielbruikbare sites. Haar conclusie is dat er nu nog geen duidelijke veranderingen zichtbaar zijn, maar dat er wat op stapel staat is evident.

Mobile friendly checklist
Prikt ondertussen natuurlijk steeds de vraag: “Hoe mobiel vriendelijk ben/word ik?” Ik verwijs zeer graag en wederom naar een zeer lezens- en tipwaardig artikel/checklist op Frankwatching over jouw mobielvriendelijkheid.

Heb jij al iets gemerkt van de nieuwe SEO-update van Google? Ik lees het graag!

Deze blog publiceerde ik eerder op de site van Redactieprofs, exclusief netwerk van zeer ervaren tekstschrijvers

Reacties

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.

*